Bij inbreng verkoopkosten vanaf 6 % met een minimum van € 3.000,00 excl. BTW voor de verkoop van uw schip.

Een ligplaats aan de verkoopsteiger maand van inbreng en de tweede maand gratis.

Neem met ons contact op via “uw schip verkopen”, en we nemen met u contact op, tevens krijgt u een passende aanbieding.

 

Waarom zou uw schip verkopen bij ons, een Schepenkring makelaar?

Verkopen van uw boot kan een moeilijke en emotionele aangelegenheid zijn. Om de geschikte koper te vinden, de bezichtigingen te laten plaatsvinden, de koper helpen met al zijn (technische) vragen en zaken zoals registraties en transport. Om u te helpen om uw schip te verkopen bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Gecertificeerde makelaars

Bij Schepenkring zijn alle makelaars lid van de NBMS (Nederlands Bond van Makelaars in Schepen) en hebben alle makelaars een persoonsgebonden certificering via de EMCI. Om gecertificeerd te worden moet aan een scala van eisen worden voldaan, variërend van opleidingen en ervaring tot gedrag. Om gecertificeerd te blijven doen wij doorlopend aan scholing en ontwikkeling. Zo weet u zeker dat onze kennis up-to-date blijft en dat we op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen en regels.

 

Hoe gaat de verkoop in zijn werk?

Als eerste maken we graag een afspraak met u op onze vestiging of indien mogelijk aan boord van uw schip. Zodat de makelaar een beeld krijgt van uw schip en we rustig de strategie, verkoopprijs, werkwijze en courtage kunnen doorspreken.

 

Ligplaats

Wij hebben een eigen verkoop haven op Flevostrand, zowel in het water als op het droge. Onze voorkeur gaat uit dat we uw schip dicht bij ons kantoor hebben zodat potentiële kopers snel en gemakkelijk uw schip en andere kan vergelijken en bekijken. Op deze manier waarborgt het uw privacy en kan de potentiële koper uw schip onder onze begeleiding bekijken wanneer het de koper uitkomt.

 

De presentatie

Bij de verkoop staat de presentatie van het schip centraal. De jachtmakelaar maakt voor u aantrekkelijke foto’s en de makelaar zal u tips geven hoe u het schip het beste kan inrichten. De inventarisatie van uw schip maakt u samen met de makelaar op, waarna de makelaar uw schip online kan presenteren.

 

Adverteren

Door onze samenwerking tussen de Schepenkring makelaars en een gezamenlijke website buiten onze eigen website kunnen we uw schip zo breed mogelijk in de markt zetten. We adverteren op vele websites en magazines waardoor uw schip internationaal onder de aandacht komt. Er loopt een uitgebreide Google en sociale media campagne om zo veel bezoek naar uw boot te sturen. De website is geoptimaliseerd voor potentiële koper met een eenvoudige en efficiënte zoekfunctie is het simpel om de schepen waar de interesse naar uitgaat te selecteren.

 

Bezichtigingen

Uw makelaar beantwoord de vragen van potentiële kopers die ze vooraf aan hun bezoek kunnen hebben via de mail en telefoon. Zodra de kijker geïnteresseerd is zal hij een afspraak maken voor een bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging neemt de makelaar uitgebreid de tijd om de potentiële koper uw schip te laten zien en de vragen te beantwoorden.

 

Biedingen en proefvaart

Wanneer de koper geïnteresseerd is zal de makelaar bemiddelen met de biedingen tussen de beiden partijen. Zodra er een overeenstemming bereikt is worden de contracten gemaakt, de proefvaart en eventuele keuringsdata afgesproken. De makelaar zal het schip klaarleggen voor de proefvaart en de proefvaart voor u maken. Hierbij hoeft u als verkoper niet aanwezig te zijn, echter wordt het vaak door de koper wel als prettig ervaren.

 

financiële afhandeling

Zodra tijdens de proefvaart alles goed gelopen is zal de makelaar zorg dragen voor de financiële afhandeling via onze derde rekening.  En de kopers verder op weg helpen met hun nieuwe schip.

Verder kunt u bij ons terecht voor taxaties, aankoop begeleiding, ligplaatsen, winterstalling en advies.

Wij zijn bereikbaar met de mail info@sier.nl , telefonisch 0031(0)6 53407245